BERSALAM DENGAN PEREMPUAN.....SUSAHNYA NAK PERTAHAN SYARIAT ? - KENANGAN
Headlines News :


Home » » BERSALAM DENGAN PEREMPUAN.....SUSAHNYA NAK PERTAHAN SYARIAT ?

BERSALAM DENGAN PEREMPUAN.....SUSAHNYA NAK PERTAHAN SYARIAT ?

Written By ADMIN on 08 November 2008 | 9:14 PM

Topik bersalam dengan perempuan! ana rasa topik ini perlu dibahaskan bersama untuk renungan pimpinan kita di mana prinsip yang patut ditegakkan atau dibiarkan lebur begitu sahaja.
Apabila wakil kita ,Exco agama sendiri tidak dapat membataskan diri daripada bersalam dengan perempuan yang bukan muhrim atau non muslim apalah ertinya berada dalam jamaah ISLAM seterusnya menjadi wakil PARTI ISLAM SEMALAYSI !

Hanya menyatakan cukuplah kita minta AMPUN DAN BERTAUBAT pada Allah setiap kali bersalam dengan perempuan? Amatlah mendukacitakan. ana sokong dengan pandangan Hj.Rahim kalau kita bertegas dan memberi alasan kenapa kita tidak boleh bersalam dengan perepuan yang bukan muhrim atau cina dua tiga bulan sahaja sikap kita orang akan faham malah mereka akan hormat prinsip kita itu.....Tapi inilah realitinya sekarang wakil kita tidak mampu menyatakan TIDAK !

Menarik juga hujjah AlAkhi Ustaz Azli dalam soal ni "Kalau ana senang je,alasan untuk non muslim faham,you tau dalam Islam usah buat jahat dengan you , malah Islam melarang walaupun hanya sekadar mahu bersentuh kulit yakni bersalam !

So tepuk dada tanya IMAN kita sejauhmana kita menjunjung undang-undang Allah setelah Allah kurnia menang SEMENTARA ini!?Rupa-rupanya macam ini jadinya bila kita ada kuasa dan ramai orang sanjung...Kita menang.kita menang,tapi ISLAM tergadai.....
Share this article :

0 comments:

Top 10 Members

Recent Visitors

Total Pageviews

 
Support : Creating Website | KENANGAN | KENANGAN
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2015. KENANGAN - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by KENANGAN