NOTIS AKHIR ZAMAN - KENANGAN
Headlines News :


Home » » NOTIS AKHIR ZAMAN

NOTIS AKHIR ZAMAN

Written By ADMIN on 21 February 2010 | 6:07 AM

Kita dah lama terima notis ini tapi masih main-main lagi dengan begitu hebat berpolitik, berpecah, bersukaria, berasabiyah, terkinja-kinja berkaraoke dan lepas tu ada hati pulak nak komplen kena tindas.

Rasulullah SAW pernah bersabda mafhumnya:
"Seluruh manusia akan mengelilingi kamu (umat Islam) bagaikan yang kebulur mengelilingi hidangan makanan.

Lalu seorang sahabat bertanya: Adakah kerana bilangan kami pada waktu itu sedikit, wahai Rasulullah?

Jawab Baginda: Tidak, bahkan bilangan kamu amat ramai laksana buih di lautan. Allah akan mencabut gerun daripada hati musuh terhadap kehebatan kamu dan menyematkan dalam hati kamu dengan perasaan al wahan.

Lantas sahabat bertanya lagi: Ya Rasulullah! Apakah yang dimaksudkan dengan al wahan itu? Ujar Baginda: Al-wahan ialah cintakan dunia dan takutkan mati."

(Hadis riwayat Abu Daud dan Ahmad)

AL-WAHAN adalah penyakit utama penyebab Umat Islam ditindas, diancam, dihina, lemah dan perpecah-pecah. Sendiri cari penyakit, patut telan ajelah. Sebaliknya nak komplen sana-sini sehingga ramai yang dah naik jelak. Tengoklah sendiri, tiada siapa yang hormat pada Umat Islam. Perundangan Islam kena tentang dan setiap perkara yang disediakan untuk membantu Umat Islam dipersoal oleh kafirin. Ini semua sebab Al-WAHAN dalam diri.

UBAT penyakit Al-WAHAN ialah : AMALAN SOLEH dan INGAT KEPADA MATI. Bak kat Abu Huzaifah Al-Yamani, bila kenal kejahatan, maka senang kenal perkara yang baik.

Kalau tak nak nak makan ubat, bermakna sedang menyediakan diri untuk diratah oleh segala jenis kumpulan kafirin, fasikin dan munafikin. Kita mau ke keturunan kita kena buli dari segenap arah, jika kita enggan berubat?
Share this article :

0 comments:

Top 10 Members

Recent Visitors

Total Pageviews

 
Support : Creating Website | KENANGAN | KENANGAN
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2015. KENANGAN - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by KENANGAN